SPORT EDUCATION

  • Hem
  • Sport Educations Idrottsakademi
  • Sport Educations Produkter & Events
  • Oriens Webbshop
  • Kontakt
  • Hem
  • Sport Educations Idrottsakademi
  • Sport Educations Produkter & Events
  • Oriens Webbshop
  • Kontakt
"Tänk HLR - det viktigaste är inte
​att en gör RÄTT, utan att en gör NÅGOT"​ 

​​​Inkluderad idrott & NPF för idrottslärare

Kursbeskrivning
På förmiddagen får ni information och en djupdykning i de vanligaste neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna och dess pedagogiska konsekvenser. Målet är att hos kursdeltagaren öka förståelsen för barn inom npf och på så sätt kunna identifiera hinder i undervisningen och lättare kunna undanröja dem. Teorin blandas med praktiska tips om hur man kan anpassa undervisningen och underlätta för alla barn i allmänhet och barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i synnerhet. Under förmiddagen ges också tid och möjlighet att diskutera pedagogiska dilemman med andra kursdeltagare och kursledare.

Under eftermiddagen tar Parasport Göteborg över kursen där instruktörerna Stina Wikström och Dick Stenberg genom både teori och praktik leder er igenom passet. Passet är uppdelat i två delar där den första delen fokuserar mer på att beskriva hur Parasporten är organiserad. Under passet definieras t.ex. inkludering som begrepp samt exempel hur en som skolpersonal genom ett inkluderande tänk kan hjälpa sina elever på bästa sätt. Under del två omsätts den första delen i olika praktiska övningar där fokus ligger på att testa, få didaktiska tips och skapa förståelse för olika funktionsnedsättningar i relation till idrott. 
Förhoppningen är att ni efter utbildningen har blivit mer nyfikna och öppnat ert sinne för att arbeta ännu mer på ett inkluderade sätt genom både de redskap du hade med dig och nya verktyg du fått genom kursen. Vi på kursen vill skicka med er följande tanke…”Tänk HLR – det viktigaste är inte att en gör RÄTT, utan att en gör NÅGOT!
  
Praktiska detaljer kring dagen
Förkunskaper
Inga kunskaper krävs men varje deltagare skall om man kan ta med sig ett case från sin arbetsplats att diskutera. Det räcker med att man kort beskriver elevens problematik på ca 1/2 A4. 
Behörighet
Idrottslärare eller fritidslärare.
Utrustning
Kläder för ombyte
Utbildningens längd
1 dag (En heldag 9.00 - 12.00 & 13.00-15.00)
Pris
1250: - (ex moms)
(Lunch, fika under dagen ingår i priset)
Antal platser
20 deltagare.
Tid och plats
Dag: Onsdagen den 11:e mars. 
Plats: Göteborg – Parasport Göteborg/Kviberg i Pjäshallen.
Boende
I Prioritet Serneke Arena finns möjlighet att boka hotellrum från 1–6 personer. Vill ni ha rum bokade är det bara att kontakta oss så löser vi ett bra pris till er. 
Bild
Anmäl dig här!
Föreläsare under utbildningsdagen
Bild
Stina Wikström 
Idrottskonsulent
Bild
Dick Stenberg
Idrottskonsulent
Parasport Göteborg samordnar och organiserar bland annat uppsökande verksamhet samt utbildnings- och tävlingsverksamhet för sina 32 medlemsanslutna paraidrottsföreningar samt de 125 andra samverkans föreningarna. Totalt har Göteborgs Parasportförbund ca 2000 medlemmar och utöver det minst lika många aktiva i de andra paaridrottsverksamheterna. På Parasport Göteborg strävar vi efter att bygga upp ett nätverk av kontakter, framförallt med idrotten, skolor, familjer, habiliteringarna samt med det övriga föreningslivet och på så sätt stötta de föreningar som är knutna till Göteborgs Parasportförbund. Parasport Göteborg jobbar främst med nyrekrytering med prioritet på barn och ungdomar, vi anordnar Prova På aktiviteter i samarbete med skolor och habiliteringar, vi anordnar utbildningar, vi arbetar med tillgänglighetsfrågor, vi försöker initiera och leda projekt inom ramen för Idrottslyftet, vi arbetar med att utveckla våra föreningar, utbilda och kompetenshöja deras ledare och vi jobbar dagligen med både inkludering & integrering. Vi sätter absolut våra föreningar i fokus dagligen, där vi främst såklart vill vara det stöd och den förlängda arm de behöver för att utveckla sin verksamhet och kunna nyrekrytera till just sin verksamhet, men vi arbetar precis lika mke med att medvetandegöra gemene man att vi finns samt hur ALLA & än mer- finfinat/förbättrat skall kunna arbeta inkluderande.

Bild
​

Karin Steneros Einvall är specialpedagog med vidareutbildning inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och stor kunskap och erfarenhet om hur man pedagogiskt lägger upp sin verksamhet så att den passar och möter alla barn. Har arbetat med och för barn i snart 20 år och började för snart 10 år sedan intressera sig för hur vi på bästa sätt kan bemöta de barn som behöver mer. I och med att hon blev förälder till barn som är aktiva i olika föreningar förstod hon att det finns behov av special-pedagogiskt stöd även inom idrottsföreningar.
Driven av Skapa din egen unika webbplats med anpassningsbara mallar.